> Garantie

Garantie

Dit is de officiële statement van LOISIR betreffende haar garantiebeleid. Garantie verloopt enkel via LOISIR, maar AperfectGift.nl zal bemiddelen namens jou als consument omdat we een zo tevreden mogelijke klant willen.  

HORLOGES

Bedankt voor het kopen van een LOISIR horloge. Voor correct gebruik, lees aandacht de gebruiksaanwijzingen.

GARANTIE

Jouw LOISIR horloge beschikt over een garantie van 24 maanden vanaf de dag van aankoop. Om gebruik te maken van deze garantie zal je een certificaat van echtheid nodig hebben die is ingevuld door een officieel LOISIR verkooppunt. AperfectGift.nl zorgt ervoor dat bij iedere aankoop een certificaat van echtheid is toegevoegd. Mocht het nu een keer voorkomen dat je dit vergeten bent neem dan even contact met ons op en dan gaan we dat voor je regelen. 
Gedurende de garantie van 24 maanden zal ieder onderdeel dat defect is door toedoen van een productiefout kosteloos worden gerepareerd door LOISIR op het hoofdkantoor. De garantie betreft geen schade door toedoen van incorrect gebruik, gebrek aan zorg, ongelukken of normale draagomstandigheden en scheuren van kristal, horlogebandje, armband of batterij. Indien er schade is, kunnen wij het horloge op verzoek kosteloos repareren. In ruil hiervoor vragen wij de consument om de verzendkosten naar en van ons adres in Nederland te bekostigen. 

Wanneer de garantie van 24-maanden is verlopen dan zullen alle kosten door de consument moeten worden gedragen in het geval van reparatie. 

VERZORGING & ONDERHOUD

Het dagelijks dragen van een horloge kan leiden tot ophopingen van zweet en vuil, maak je horloge dus frequent schoon. 

Let op

 1. De garantie heeft geen betrekking op kristal, metaal of siliconen onderdelen. 
 2. De garantie heeft geen betrekking op schade veroorzaakt door water, wanneer het horloge niet geclassificeerd is als waterbestendig (zie de achterkant van het horloge). 
 3. De garantie heeft geen betrekking op schade of defecten veroorzaakt door abnormaal of verkeerd gebruik, maar dat is logisch toch?  
 4. De garantie is enkel geldig indien je een certificaat van echtheid kan aantonen. Deze ontvang je bij de aankoop van je product. 
 5. AperfectGift.nl heeft het recht om alle verantwoordelijkheid met betrekking tot de garantie van zich af te sluiten indien de producten zijn behandeld door een niet-geautoriseerde horlogier of servicepunt. 
 6. Kopiefoto's van het certificaat van echtheid zijn niet toegestaan.
 7. De garantie heeft geen invloed op de rechten van u als consument.
 8. De garantie vervalt wanneer het horloge wordt beschadigd door natuurlijke omstandigheden zoals gebruikersslijtage, vuur, vloed, aardbevingen, ongelukken, et cetera. 

WATERBESTENDIGHEID

Je horloge is waterbestendig tot een minimum van 3ATM, dit betekent dat het bestendig is tegen een lichte vorm van aanraking met vocht zoals regen en waterspatten in alledaags normaal gebruik. Voorkom te allen tijde dat je horloge ondergedompeld wordt in water of langdurig in water ligt. 

Het is normaal voor alle soort en type horloge dat de waterbestendigheid na verloop van tijd verslechterd door toedoen van normaal gebruik. Een normale levensduur van verzekering tegen waterdichtheid is doorgaans rond de drie à vier jaar. 

VOORZORGSMAATREGELEN

Je horloge bevat precisieonderdelen. Om het optimale gebruik hiervan te waarborgen raden we aan om de onderstaande voorzorgsmaatregelen toe te passen: 

 1. Voorkom dat je het horloge voor lange periodes achterlaat in extreme omstandigheden, zoals direct contact met felle zonlicht, extreme hitte of extreme koude. 
  • Extreme hitte kan ervoor zorgen dat de levensduur van de batterij verkort wordt en de werking ervan wordt verstoord (Quartz). • Extreme koude kan ervoor zorgen dat het horloge te snel of te langzaam loopt.
 2. Gebruik nooit een van de functieknoppen of het kroontje wanneer een horloge is ondergedompeld in water. Mocht er water of condens voorkomen onder het oppervlak van het horloge, laat dan zo snel mogelijk het horloge behandeld worden door een geautoriseerde servicepunt.
 3. Ontwijk extreme druk en schokken. Je horloge is ontworpen om te opereren onder normale omstandigheden en niet voor gekke capriolen. 
 4. Vermijd gebruik van zeep en andere chemicaliën die je horloge kunnen beschadigen. Vermijd het aandoen van je horloge in het bijzijn van sterke chemicaliën, oplossingen of gassen. Dit kan leiden tot verkleuringen, schade aan het horloge(bandje) en andere componenten. 
 5. Ontwijk sterke elektronische velden of statische elektriciteit die schade kunnen aanrichten aan het horloge. Maar zeg nu zelf, wie gaat er nu uit plezier aan een elektriciteitskabel hangen?

Maak je horloge goed schoon

 • Maak je horloge schoon met een zacht, droog doekje. Dompel je horloge niet onder in water.
 • Metalen horlogebandjes dienen periodiek schoongemaakt te worden om hun prahctige glans te behouden. Maak schoon met bijvoorbeeld een tandenborstel met zachte haartjes met een heel klein beetje zeep in het water. Droog het daarna zeer goed af met een zacht doekje.
 • Plastic, rubber en siliconen: was voorzichtig met water. Gebruik geen oplossingen of chemicaliën. 
 • Lederen bandjes: maak voorzichtig schoon met een zacht en droog doekje.

Onze horloges zijn ware sieraden en dienen dan ook behandeld te worden in alle voorzichtigheid. We kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor losgekomen steentjes of schade in wat voor vorm dan ook door toedoen van misbruik van onze producten. Dat zou ook eeuwig zonde en teleurstellend zijn!

WAARSCHUWING!

 • Houd batterijen buiten het bereik van kinderen.
 • Als een batterij per ongeluk wordt ingeslikt, bel dan onmiddellijk de dokter. 

Internationale waterbestendigheid handleiding

 • WATER RESISTANT 3ATM: Veilig enkel en alleen voor sporadisch contact met waterdruppels zoals bij regen of het schoonmaken van je handen. 3ATM wordt niet beschouwd als waterbestendig in de vorm van zwemmen of douchen. 
 • WATER RESISTANT 5ATM: Geschikt voor zwemmen en douchen.
 • WATER RESISTANT 10ATM: Geschikt voor duiken. 
 • WATER RESISTANT 20ATM and more: Geschikt voor diepzeeduiken. 

De garantie betreft enkel de service en reparatie door een officieel LOISIR servicepunt en niet voor niet-geautoriseerde servicepunten. Wil je aanspraak maken op de garantie, neem dan even contact met ons op a.u.b. Het liefst via de mail: info@aperfectgift.nl. 

HORLOGES ZONDER DATUM

Tijdzetten

De kroon van je LOISIR horloge heeft twee posities:

 • Loop positie:
  1. Zet de kroon in positie (0).
 • Tijdzetten:
  1. Trek de kroon voorzichtig naar buiten het horloge naar positie (1).
  2. Draai de kroon om de gewenste tijd in te zetten. De secondewijzer stopt tijdens dit proces en zal weer starten wanneer je de kroon indrukt. 
  3. Nu je de juiste tijd hebt ingesteld, breng de kroon terug naar positie (0).

watch1

HORLOGES MET DATUM DISPLAY

Tijdzetten

De kroon van je horloge heeft drie posities:

   1. Zet de kroon in positie (0) om het klokje te laten lopen.
  • Tijdzetten:
   1. Trek de kroon voorzichtig naar buiten het horloge naar positie (2).
   2. Draai de kroon om de gewenste tijd in te zetten. De secondewijzer stopt tijdens dit proces en zal weer starten wanneer je de kroon indrukt. 
   3. Nu je de juiste tijd hebt ingesteld, breng de kroon terug naar positie (0).

Datum instellen

De kroon van je horloge heeft drie posities:

 1. Trek de kroon van het horloge naar buiten toe, uit het horloge, naar positie (1).
 2. Draai de kroon totdat de juiste datum verschijnt.
 3. De datum is nu ingesteld, laat het horloge weer lopen door naar positie (0) te gaan.

watch2

CHRONOGRAAF SEC / MIN / DATUM / DAG

Wat is een chronograaf en wat heb ik eraan? In principe beschikt een horloge over een chronograaf wanneer het een stopwatch functie heeft. Een chronograaf is dus een klein klokje, vaak gepositioneerd op de wijzerplaat, dat zeer precies de secondes bijhoudt en dit alles om te functioneren als een stopwatch. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor in het geval dat je een korte tijd wilt meten tussen twee gebeurtenissen. Simpel gesteld is het gewoon een extra functionaliteit voor een horloge. De horloges van LOISIR die wij op deze website aanbieden beschikken niet over een chronograaf, omdat deze minder gericht zijn op de functionaliteit van het horloge en meer op de beleving en emotionele waarde zoals trendy, modieus en bovenal een heel mooi design. Het komt overigens niet vaak voor dat een dameshorloge beschikt over een chronograaf. Dit is veeleer het geval bij herenhorloges. Een website waar je dergelijke herenhorloges met een stopwatch functie voor tijdsmetingen wel kunt vinden is www.betaalbarehorloges.nl

Tijd instellen

 1. Trek de kroon van het horloge naar buiten toe, van het horloge af, naar positie (2).
 2. Draai de kroon om de tijd in te stellen. De secondewijzer zal tijdens dit proces stilstaan om energie te besparen, en zal weer gaan lopen wanneer je de kroon naar positie (0) brengt door het in te drukken. 

Datum en tijdzones instellen

 1. Trek de kroon naar buiten toe, van het horloge af, naar positie (1).
 2. Draai de kroon tot de juiste datum is bekomen.
 3. Indien de juiste datum staat ingesteld kan je de kroon naar positie (0) brengen. De tijd zal vanaf dan weer gaan lopen. 

watch3